dilluns, 27 de febrer del 2017

Comprar amb responsabilitat no és difícil

El comerç és comprar qualsevol article per Internet o en botigues físiques per tal de satisfer les necessitats que tenim els humans.

Consumir de forma responsable vol dir que abans de comprar qualsevol article hauríem de fer un selecció de quines coses són les que necessitem per viure i quines no necessitem amb tanta urgència, per així d’aquesta manera tenir una mena de pressupost.

La possibilitat de poder comprar des de casa ha suposat un gran avantatge per moltes persones. Un clar exemple seria com moltes persones amb certes discapacitats poden fer la compra del menjar sense haver de desplaçar-se. D’altra banda, com tot, comprar per Internet té certs inconvenients, que si no es detecten a temps, poden arribar a ser perillosos per al consumidor.

Un dels inconvenients que es sol donar amb més freqüència és que els productes arriben defectuosos o a vegades no són com es deia a la descripció del producte. També existeix el risc de que les empreses a les quals donem les nostres dades personals facin un mal ús d’aquestes o que les nostres dades siguin robades.

Quan comprem per Internet hem de tenir en compte que no tindrem els mateixos drets que quan comprem en una botiga física, per això és important llegir la política de devolució i el termini d’enviament entre d’altres coses.

Per evitar problemes amb les compres per Internet hauríem de fixar-nos si l’espai web té el codi SSC que s’encarrega de  protegir les dades personals o si no el trobem podem mirar si la pàgina a la que comprem té el logotip de confiança online:

Si volem comprar de forma segura per Internet sempre hem de tenir en compte tots els avantatges i inconvenients esmentats abans, d’aquesta manera tindrem més cura amb les dades que donem a les pàgines i podrem fer les nostres compres amb menys riscos.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada